Dnes je sobota 27.7.2024 - 13:21:15 15 užívateľov online - neprihlásený

Investičná numizmatika

Dobrý deň prajem.
Zakladám blog na tému investičná numizmatika. Všetkých nás tu spája jeden krásny koníček – numizmatika. Pri budovaní našich zbierok sa stávame malí či väčší ,, obchodníci´´ s obľúbenými plieškami. Investičná numizmatika je dynamicky sa rozvíjajúci segment investovania. Zahŕňa v sebe vedomosti, odvahu, chuť investovať a hlavne správny inštinkt investora.
V tomto blogu je priestor na diskusie o faktoroch, ktoré podmieňujú dobrú investíciu. Budeme hodnotiť minulé investície úspešné ale aj neúspešné. Na dobrú investíciu treba mať pokope viacero faktorov. Keď sa numizmatik naučí tieto vlastnosti numizmatického materiálu správne ,, čítať´´ stane sa z neho aj úspešný investor.
Prajem príjemnú debatu a nárast cien tých správnych vecí .

Komentáře

Ja tento blog veľmi vítam. Pre mnohých bude inšpiratívny a poučný, môže pomôcť zabrániť zbytočným finančným stratám a frustrácii z numizmatiky. Ako píše vyššie autor tohoto blogu, všetci sme viac či menej aj investormi. (osobne poznám spomedzi ľudí ktorí sa pohybujú v numizmatike, a naozaj ich nie je málo, iba dvoch čistokrvných zberateľov a to jeden z nich sa k čistokrvnému zberateľstvu prepracoval až vekom) Či už sa zodpovedne usilujeme zabezpečiť seba a svoje rodiny na neaktívne obdobie, usilujeme sa racionálne a perspektívne uložiť svoje peniaze v produktívnom veku, vytvárame si vankúš na prípadné neprívetivé obdobia… a robíme si popri tom radosť, alebo uvažujeme čisto bussines line, nikomu nie je jedno, ako sa hodnota jeho zbierky vyvíja, nikto sa nechce pri nákupe – investovaní rozhodnúť nesprávne. Verím, že k tomu bude tento blog všetkým nápomocný.

1 0

Tak takýto blog tu určite chýbal! Hlavne v dnešnej dobe, kde numizmatika už dávno nieje iba koníček, ale je čoraz viac vyhľadávaná hlavne z investičného hľadiska. Určite si príspevky v tomto blogu budem pozorne čítať a zakladateľovi kaporčekovi držím palce…

1 0

Majo2291 ďakujem:-) Pri sucastnom zhodnoteni penazi v bankach ma investicna numizmatika velku buducnost a coraz viac zberatelov a cistych investorov v tom bude zapojenych.

1 0

V súčasnosti to funguje aj tak, že investori (často krát ľudia s minimom zberateľských skúseností a vedomostí, ale veľa peniazmi) si platia vlastných poradcov. Chodia na aukcie s papierikmi s číslami položiek a sumami do ktorých je rozumné ísť, alebo pre nich dražia obchodníci. Vyhľadávajú súkromné ponuky a pretože obvykle nemajú väčšie finančné obmedzenia, kupujú celé sady, zbierky. Podľa môjho názoru aj to je jeden, možno najpodstatnejší, dôvod tak masívneho úbytku kvalitného tovaru z trhu a ponuky.

1 0

Nie je začo! Presne tak ako píšeš, keď sa do toho ešte pripojí fakt, že numizmatika vie veľmi dobre prenášať hodnoty z generácii na ďalšie generácie, tak sa ani ľuďom nečudujem, že do numizmatiky investujú. Podľa mňa v priebehu pár rokov sa do investičnej numizmatiky zapojí ešte viac investorov. Potom sa na trhu kvalitné mince budu ukazovať ešte menej ako teraz a kto si teraz stihne so šťastím vybudovať kvalitnú zbierku, tak bude mať zabezpečený švajčiarsky dôchodok :-) Bohužiaľ, už teraz na trhu je kvalitných mincí málo, dá sa to pozorovať aj na aukciách, kde materiál je obrovský problém zohnať…

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4159

Môžem len potvrdiť! Často krát na aukcie neprídu ani osobne, ale dražia im to tzv. odborní poradcovia ako píšeš…

1 0

Vsimnite si posledne 2 roky. Niektore razby prirodzene spravili narast 100 %. Toto uz je zhodnotenie. U nas popularne sv. V. dukaty za posledny rok zapracovali ukazkovo. Presne pred rokom som kupoval 1 d 1928 v priemere po 360 e boli troska nedocenene a dohnali to :-)

1 0

Jeden z posledných článkov, ktorý som písal na mince-dukaty, bol o obchode s týmito cenami –

dukát 1928 – > obchod uzatvorený, cena 1000 EUR akceptovaná
dukát 1929 R – > obchod uzatvorený, cena po dohode 2200 EUR
dukát 1930 R – > obchod uzatvorený, cena po dohode 2200 EUR
dukát 1934 R – > obchod uzatvorený, cena po dohode 2300 EUR
dukát 1935 – > obchod uzatvorený, cena po dohode 1300 EUR
dukát 1936 – > obchod uzatvorený, cena po dohode 1200 EUR

Samozrejme, že kupujúci bol mladý investičný numizmatik.

1 0

Sv. V. dukaty je investicia na istotu. Je v tom zapojenych uz tolko subjektov, ze to krasne ,, pracuje" samo.

0 0

Osobitnou kapitolou sú Karlove dukáty. Pamätám sa ako som raz nekúpil 2d 1978 UNC, lebo cena 460 € sa mi zdala vysoká.
Včera sa predal 2d 1978 aUNC za 1450 €.

0 0

Vzhľadom na zaujímavý vývoj diskusie v tomto blogu, ktorý sa myslím dal očakávať, by som chcel ponúknuť ešte aj iné, tak trochu makro, pohľady na investičnú numizmatiku, s ňou spojenú ochranu kapitálu a zachovania hodnôt ako aj strednodobej a dlhodobej perspektívy zhodnotenia investícií.
Miesto dlhého filozofovania, ktoré je vždy trochu individuálne, sem viac – menej príhodným výberom vkladám zopár síce starších, ale stále aktuálnych (možno stále aktuálnejších) linkov na zamyslenie. Podľa môjho názoru s danou témou úzko súvisia…
http://www.investujeme.sk/…iat-peniaze/
http://komentare.hnonline.sk/…v-bratislave

1 0

moje obľúbebené:

https://www.jtbank.cz/…tiku-aj.html

http://www.etrend.sk/…i-minci.html

Editováno: 30.8.2016 14:08

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

1 0

No, automobilové veterány by som v našich podmienkach z mnohých dôvodov pre bežnejších ľudí asi vylúčil. Na to potrebuješ, okrem naozaj veľkých peňazí, parkovacie priestory, priestory a možnosti na regeneráciu a údržbu, mechanikov a súčiastky, ostrahu a poistenie, servis a podobne, nehľadiac na zložitú likviditu. Aj to, samozrejme, len v celku, nedá sa predať iba blatník alebo nápravu, pretože viac na novú strechu alebo bedrový kĺb nepotrebujeme. Filatelistov (známkari) je akoby stále menej a likvidita ešte zložitejšia, možno okrem unikátnych exemplárov. Kto z nás si trúfne na umenie vyššej ligy? A s tým spojený kopec rizík od falzifikátov, bezpečnosti uloženia, cez opäť poistenie až po, v prípade potreby, diskrétny predaj. Vína ani neriešim, málo kto z nás má takú pivnicu a o šperkoch si myslím svoje (niečo o tom viem) a až na možno Fabergého vajcia a podobné unikáty. A v každom z tých bazénov musíš vedieť dobre plávať. Ak nie, horko zaplačeš. Buďme radi, podľa mňa, že sme sa zaľúbili do tej správnej devy – numizmatiky.

0 0

Pani super clanky. Doporucujem kazdemu precitat. Dlhodobe a bezucelne drzanie hotovosti je jednoznacne tunelovanie sameho seba. Peniaze su na to aby zarabali. Pri rozumnom investovani nie je problem na minciach robit 20% a viac rocne. Samozrejme pikošky dokazu aj investicne zazraky.

Editováno: 30.8.2016 14:55
1 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4185

presne takto som premýšlal aj ja / na veterány som ešte malý / a preto som plynule prešiel bežného srdcepotešujúceho zberateľstva na viacsrdcepotešujúce investičné zberateľstvo

je krásne mať kompletnú zbierku a ešte krajšie keď sa zhodnocuje ;) a tým pádom už ide, dá sa povedať s troškou nadsázky, o investovanie. samotné zbieky, či skupinky zbierok je dobré rozložiť na viac likvidít, čiže na rôzne oblasti záujmu trhu – podľa panovníkov, období, materiálu zhotovenia mincí, … a hlavne podľa toho čo sa nám páči

Editováno: 30.8.2016 15:10

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Fabergeho vajcia sú neskutocne nadherne.jedno som videl asi dva roky dozadu na vystave v prahe.

0 0

Naozaj úžasné čítanie aj pre neprofesonála. Ďakujem.

1 0

Milujem piano a prémiové obsahy, fakt. Ale k tomu čo sme písali vyššie ako doplnok vhodné.
http://auto.sme.sk/…oplatia.html?…

0 0

Niečo pre investičných numizmatikov . Volajte prosím po jednom, nie všetci naraz ,

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Poprípade dukátový Mr. Harcuba …s literatúrou od p.Moravca

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4229

I keď foto z uhla, je mi ale jasné, že na kvalitnú fotku treba dobré svetlo a čas, zdá sa, krásavica nevšedná. Počínajúci numizmatický šafrán :-)
Skúsim zavolať, ale asi budem “stáť” v rade :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4229

Máte furt nedostupnej telefón :-)

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 4234

rada je dlhá :D

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4229

Jak říká klasik: krasavice interkontinentální ........

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 4234

Jarchar napsal:

Máte furt nedostupnej telefón :-)

Voláte na správne číslo?

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 4238

Jojo 0900 123 456 :-)

0 0

To poznám , číslo z bazoša

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Vzácne a zároveň pekné 10 korunky KB pracujú v posledných rokoch slušne. Zaujímavé je ako sa táto 1914 vyšvihla aj napriek jej počtu razených kusov. Zaujímavá vec sú aj 4 zlatníky v top stavoch. Táto mincička je dosť u nás podceňovaná a v podstate aj ťažko zohnatelná ale tie budú dokazovať zázraky v budúcnosti v krásnych stavoch.

0 0

4 zlatníky v dobrých stavoch je ako naháňať UFO na oblohe . Dnes som sa o to pokúsil, z oblohy vypadli len nejaké bz a KB 8 zlatníky vo veľmi slušných stavoch .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Detto 10 korony KB do roku 1906 sú v mojom itinerári zastúpené ako noty na bubon – samá pauza . V dobrých stavoch jednoducho nie sú .

Editováno: 31.8.2016 21:13

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 729 )

Partneri

Reklama