Dnes je pondelok 16.6.2025 - 15:08:24 8 užívateľov online - neprihlásený

10 a 20 koruny FJ I. - aktuálny stav a predpoklady vývoja

Já jsem sadu poskládal, nevím jestli za neuvěřitelných, nicméně 6 300 eur…

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6477

Jarchar napsal:

a to moju kompletnu sadu KB mimo rocnikov 1895 a 1915 na jar roku 2013 nikto nechcel za 3900€.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6477

Jarchar napsal:

No dosť podstatné, resp. najpodstatnejšie sú stavy mincí vo Vašej sade. Nie je to malá suma a donedávna tiež nepredstaviteľná. Doslova pred pár týždňami tu písal Karel o uhorskej sade za 5900 eur, ak sa dobre pamätám, čo bola skutočne veľmi vysoká cena, ale zas tam mali byť mince v stave good EF – aUNC, čo vec stavalo do iného svetla a sám som sa vyjadril, že pri tom stave by som o kúpe uvažoval. Ale toto všetko sú len také krátke zastavenia v čase, o rok, dva budú tieto diskusie veľmi pravdepodobne úsmevné, tak ako keď teraz KB1328 píše, ako pred tromi rokmi nikto takúto sadu za 3900 nechcel…
V tom roku tiež nebol problém kúpiť UNC dukát Karla IV. bežného ročníku za 280 – 300 a rovnako bežný ročník svd…

Editováno: 4.11.2016 13:34
0 0

Pouze upřesňuji, že suma je za KB i b.z.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6482

V tom prípade, ak sa jedná o aspoň štandartné stavy, gratulujem.

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6484

Děkuju; standardní stavy jsou to určitě.

0 0

Kdeze su tie casy, ked sa dali kupovat taketo loty 10 korun v aukciach…

0 0

Je to s našimi 10 korunami, zdá sa, stále náročnejšie, ale stále sa občas dá získať nejaký kúsok aj v lepších stavoch a z vyhľadávaných ročníkov. Z dnešnej skúsenosti, treba skoro vstať, ak sa dá, vopred sa dohodnúť a vedieť kam ísť. Prvý sa poteší a vyberie z dvoch troch kusov, druhý sa musí popreberať v tom čo zostalo, no a tretí a ďaľší už odchádzajú smutnejší. Tento krát to bol stále atraktívnejší rakúsky ročník 1896. Cena 170 eur.

0 0

aj ja si myslim,ze som dnes dobre kupil. :-),hoci pôvodny plan mi nevysiel

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6537

ten rakušák´96 sa tam dnes predal aj za 215 eček … aunc …

0 0

10K 1896KB

necelých 300€

na stav podľa foto celkom príjemná cena

http://aukro.cz/…8556169.html

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

10K 1893KB

necelých 140€

na stav podľa foto celkom príjemná cena

http://aukro.cz/…1467445.html

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Re: 10K 1893KB
Odpoveď na príspevok č. 6576

No tak pri hodnotení stavu, podľa fotiek ktoré sú k dispozícii, by som bol naozaj opatrný. Najmä pri reverze 1896ky…

0 0

No dnes to bol na burze Vajnorská naozaj 10 korunový zážitok. Túto burzu nemám tak zažitú a tak som prišiel o hodinu skôr ako bolo treba. Tak som tam prešľapoval na snehu s dažďom, skvelý začiatok. Ale výhoda zas bola, že som sa s priateľom – predajcom, faleristom, dostal takto dnu medzi úplne prvými. Čo bolo moje šťastie, lebo som takto ukoristil príjemnú 10 koronu 1913 KB (foto nižšie) v cene ktorá sa ešte dá vydržať. Musím povedať (a sám to nemám veľmi rád v inzerátoch, že fotoaparát skutočne vidí víc ako oko, tá minca naozaj vyzerá lepšie ako na foto).
No ale zážitok prišiel potom. Zvítal som sa s jedným silnejším predajcom a ešte než sa stihol vybaliť a kúpiť si stôl, už tam mal dohodnutého klienta. Všetko 10 koruny, rakúske aj uhorské. V liste z albumu boli prázdne len dve okienka, takže spolu 10 mincí. Celý obchod trval asi tri minúty. Pán bral všetky do jednej. A ešte bolo málo. Podotýkam, že stavy neboli (minimálne niektorých) na odpadnutie a ceny začínali pri bežných ročníkoch na 150 eurách a boli tam aj vzácnejšie ročníky, kde bola cena nad 400 eur. Potom sa ešte kutralo v kufríku predajcu a pán vzal ďaľšie dve či tri mince. Takže spolu 12 – 13 10 korún Františka Jozefa. Tým že poznám oboch pánov, nezavadzal som a tak viem, že kupujúci vyplatil 2500 eur. No a posledná pikoška, tento istý človek nakupoval 10 koruny ešte u iného predajcu, kde som už ale nebol prítomný a podrobnosti neviem povedať. No, zdá sa, že naozaj žijeme dobu desaťkorunovú :-)

Editováno: 12.11.2016 11:18
0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6733

Ano, vykúpili sme to tam. Skladám ľuďom sady a potrebujem materiál. To sa občas stáva … :-)

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6737

Karle, poprosím, mysli aj na mňa ;)

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6742

Slamec napíš mi do správy čo Ti chýba. Skúsim Ti to zabezpečiť na decembrovú burzu v TN kde si hovoril že prídeš.

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6742

Ano …

0 0

Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6744

Korlen napsal:

Slamec napíš mi do správy čo Ti chýba. Skúsim Ti to zabezpečiť na decembrovú burzu v TN kde si hovoril že prídeš.

slamec ak prides na decembrovu burzu v tn,tak pridem aj ja.nemal som sice v plane tam ist,kedze sa budu blizit vianoce,ale rad sa s tebou zoznamim osobne,kedze rok dozadu si mal prist na gulasku do kosic,a neprisiel si.a inac korlen, ja by som osobne chcel do zbierky 10 koronu f.j. vyrocnu v kvalite about unc-unc..vies zohnat?

Editováno: 12.11.2016 20:18
0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6733

Korlen napsal:

No dnes to bol na burze Vajnorská naozaj 10 korunový zážitok. Túto burzu nemám tak zažitú a tak som prišiel o hodinu skôr ako bolo treba. Tak som tam prešľapoval na snehu s dažďom, skvelý začiatok. Ale výhoda zas bola, že som sa s priateľom – predajcom, faleristom, dostal takto dnu medzi úplne prvými. Čo bolo moje šťastie, lebo som takto ukoristil príjemnú 10 koronu 1913 KB (foto nižšie) v cene ktorá sa ešte dá vydržať. Musím povedať (a sám to nemám veľmi rád v inzerátoch, že fotoaparát skutočne vidí víc ako oko, tá minca naozaj vyzerá lepšie ako na foto).

No ale zážitok prišiel potom. Zvítal som sa s jedným silnejším predajcom a ešte než sa stihol vybaliť a kúpiť si stôl, už tam mal dohodnutého klienta. Všetko 10 koruny, rakúske aj uhorské. V liste z albumu boli prázdne len dve okienka, takže spolu 10 mincí. Celý obchod trval asi tri minúty. Pán bral všetky do jednej. A ešte bolo málo. Podotýkam, že stavy neboli (minimálne niektorých) na odpadnutie a ceny začínali pri bežných ročníkoch na 150 eurách a boli tam aj vzácnejšie ročníky, kde bola cena nad 400 eur. Potom sa ešte kutralo v kufríku predajcu a pán vzal ďaľšie dve či tri mince. Takže spolu 12 – 13 10 korún Františka Jozefa. Tým že poznám oboch pánov, nezavadzal som a tak viem, že kupujúci vyplatil 2500 eur. No a posledná pikoška, tento istý človek nakupoval 10 koruny ešte u iného predajcu, kde som už ale nebol prítomný a podrobnosti neviem povedať. No, zdá sa, že naozaj žijeme dobu desaťkorunovú :-)

minuly mesiac som bol na burze na vajnorskej a mal som smolu nic pre mna tam nebolo,jedine to ze som stravil dlhsi cas v rozhovore s panom ktory vyrába kazety.ale bol to podnetny rozhovor.

0 0

Lanci si starý kozák a vieš, že najlepšie je si dohodnúť konkrétne veci so silným predajcom, priebežne s ním komunikovať, ak sa dá a ísť na istotu na rezervovaný tovar. A na burzu prísť medzi prvými a kráčať rovno k správnemu stolu. Najmä ak ide o aktuálne nedostatkový a vyhľadávaný materiál. V rámci hesla kto skôr príde, ten skôr melie :-)

Editováno: 12.11.2016 20:30
0 0

korlen som len amater ktory sa snazi zorientovat v peknych minciach.ty si skuseny ja sa od teba len ucim,sice dialkovo,ale ucim,tak ako aj od inych starych harcovníkov. :-)

0 0

Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6744

dopyt mám aj v inzeráte, ktorý priebežne aktualizujem ;-)

0 0

Re: Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6747

budem rád, keď sa konečne stretneme aj osobne a skúsim ti pohľadať aj jubilejnú – mal by som mať jednu v poličke aj keď UNC nebude

0 0

Dnešné potulky po Záhorí

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7049

Korlen napsal:

Dnešné potulky po Záhorí

A že huby nerastú.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7049

krásne kúsky ;)

0 0

Myslím ,že tento príspevok sa sem hodí. Dnes som mal po Bratislave niekoľko numi stretnutí a tým, že každé bolo v blízkosti niektorej silnejšej záložne, som si nastavil program tak, aby som do každej mohol nazrieť. Asi nenapíšem nič nového. Ani v jednej som nenašiel jedinú 10 či 20 korunu Františka Jozefa. V jednej bol Umberto a v druhej zas 20 frank kohútik, ale inak vôbec nič pôvodného. Samé novorazby dukátu FJ 1915, jeden dva štvordukáty FJ, schillingové investičné mince a utrum. Nula. Nič.
Pamätníci (a zas to nemusia byť až takí pamätníci), si pamätajú, že ešte pred nie veľa rokmi ste si mohli spomedzi napríklad 10 a 20 korún FJ vyberať že ste zabudli ako vyzerala prvá čo ste pozerali. Dnes nie je čo pozerať. Pre niekoho dobrá, pre niekoho zlá správa. Ale trend myslím celkom jedoznačný…

0 0

Na dnešnej predvianočnej burze TN sa pri troche snahy a šťastia, dali objaviť aj milé kúsky z oblasti tohoto blogu. Napríkad 10 koruna 1905 bz, ale s razobným leskom v poli. Škoda že jej niekto trochu oškrel bradu, ale i tak myslím nie všedný stav.

Editováno: 11.12.2016 15:39
0 0

Alebo uhorská 10 korona s omnoho pestrejšou minulosťou, teda stopami obehu (čo mi nejak zvlášť pri týchto minciach nevadí, k nim to patrí), ale zas stále menej sa objavujúci ročník 1899.

Editováno: 11.12.2016 15:52
0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 776 )

Partneri

Reklama