Sparky je starý vtipkár, človek sa vždy zasmeje
Dnes je utorok 3.6.2025
- 18:45:04
-
10 užívateľov online -
neprihlásený
No myslím že s cenami (i za Ag) to docela přehnali. Otázka je jaký bude opravdu náklad (zda limit nebo méně – u Au si myslím určitě méně).
Re:
Odpoveď na príspevok č. 4867
No, podľa mňa, pri Ag to je ešte vzhľadom na atraktivitu a množstvo materiálu, cenu práce s DPH, úpravou razidiel atď. straviteľné. Au asi lepšie nekomentovať. Ak by nebol vyrazený plný počet kusov, aká by to bola neistota zberateľov. Nikto by nevedel kedy a koľko sa opäť dorazí, to myslím neurobia. Ale človek nikdy nevie…
jsem zvědavý na výslednou cenu ...................ještě čekám dlouhých 14 minut......
nevím proč, ale mě se ta docílená cena 21.100.-Kč nějak nepozdává…
Re:
Odpoveď na príspevok č. 4973
Ja som počul, že dokonca v Maďarsku (čo je naozaj prekvapujúce) sa tieto novorazby obchodujú za ešte vyššie ceny. Rozumiem tomu jedine tak, že sa jedná v originále o nedosiahnuteľný materiál a maďarská novorazba – replika tejto mince z roku 2010 sa aj na svetových portáloch obchoduje v podstatne vyšších cenách.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 4973
dukaty napsal:
nevím proč, ale mě se ta docílená cena 21.100.-Kč nějak nepozdává…
Viete napísať prečo sa Vám ta cena nepozdáva ? Ale prosim konkrétne. Ďakujem.
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 4986
Nepovažuji se za nějakého odborníka na ceny, to ani omylem, jen , ale je
to pouze můj osobní názor :
emisní cena 510 euro – cca 13.700 Kč, , docílená cena na aukru
21.100.-Kč , cca 780 euro . Jen se mi zdá rozdíl cca 7300.-Kč velký, že
20 koruna “uzrála” poměrně rychle…
Proto by mě nesmírně zajímala cena dukátu 1881 , kdyby se ukázal na
aukru …
Ubezpečujem Vás že 20 koruna ešte neuzrála a ako píše tuná korlen
dosiahla pri predaji už vyššie hodnoty a jej cena porastie .
Ako …je samozrejme podmienené trhom samotným , nemusíte byť však skeptik
voči výsledku na aukre.
Cena dukátu 1881 by bola určite iná, pretože pri emisii stál 225 Eur a
oproti 20 korune ho bolo o 50 ks viac . Naviac 20 koruna ešte stále trpí
handicapom 50-tich kusov ktoré sa dorážajú do limitu a idú už len
rezervantom .
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
Re:
Odpoveď na príspevok č. 4990
tak a můžeme si počkat na další výsledky, jsem zvědavý......
http://aukro.cz/…3610346.html
To viacerí. A ešte jedna ponuka na repliku posledného uhorského dukátu
1881…
http://aukro.cz/…3635756.html
Dukát 1881 replika skončil na Aukre 7401 českých korún. Čakalo sa viac? Zas zhodnotenie v krátkom čase o 50 eur, alebo takmer 22%.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 5252
Faust napsal:
Dukát 1881 replika skončil na Aukre 7401 českých korún. Čakalo sa viac? Zas zhodnotenie v krátkom čase o 50 eur, alebo takmer 22%.
Myslim si, ze velmi slusna cena, ja osobne mam radsej, ked pri numizmatickom tovare plati, ze sa zhodnocuje tak nejak racionalnym tempom a nie bublinovito hura systemom, ako sme mali moznost vidiet dost casto v poslednych rokoch. Koniec koncov aj tych 22 percent v casovom horizonte mesiac-dva je velmi slusne zhodnotenie, na ktore sa nechytaju ziadne bankove produkty.
No nádhera. Taky se už těším na tu poslední stříbrnou minci ať je to komplet.
este posielam telefonom odfoteny poltoliar… emiska 129 EUR
dá se k onomu půltolaru ještě nějak " dostat " ? na rezervačním formuláři mincovny Kremnica rezervovat nejde, a v emisním plánu se “ukazuje” jako zatím nevydaná.......a někteří více než já štastnější sběratelé se již tady oním půltolarem chlubí…tiše závidím..
to neviem, ja som mal rezervaciu na 20korunu a poltoliar vytelefonovanu po objednavke Dukatu 1881… a vysiel len v piatok, tak som mal stastie dnes v kremnici, ze ho uz mali. Nechlubim sa, len informujem, ze je to uz komplet von
A na mna stale v Kremnici kaslu, dukaty poslali a na ostatne cakam.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 5301
Možno by bolo vhodné sa pripomenúť. Viem, že v niektorých prípadoch to pomohlo. Asi tá celá evidencia pri čiastkových razbách a etapách nie je jednoduchá. Tí čo odobrali prvý (prvé) kusy, teda dukát 1881, by mali dostať aj ostatné z edície.
Mohu se zeptat na emisní cenu? Děkuji
„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“
To není málo…
„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“
Re:
Odpoveď na príspevok č. 5305
Áno, nie je to nízka cena, ale cenotvorbu asi ovplyvnil neočakávaný úspech predchádzajúcich dvoch razieb edície. Nemyslím si, že by niekto mal v budúcnosti ľutovať že to, nie len poltoliar, kúpil. Keďže ja nemám túto poslednú razbu zatiaľ k dispozícii, uvítal by som, a iste nie sám, hodnotenie kvality tejto razby od tých, ktorí ju už majú. Úplne skvelé by boli kvalitné fotky…
No mne sľúbili všetky 3 naraz a nakoniec nemám 20k… sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú…co dodat
Dám ti ju za 698 ,– Nech nežeriem