Dnes je sobota 3.5.2025 - 0:50:09 19 užívateľov online - neprihlásený

Repliky - oficiálne (kremnické) a tie iné

Takto naživo veľmi pekná razba.

Si vis pacem, para bellum. Acta non verba.

0 0

No ale sparky daj! Foto sú síce skvelá vec, ale nie je nad live kuk. Takže, aj ako redaktor špeciálne na dukáty FJ I., recenzia?

0 0

Musím peknejšie foto urobiť , treba čas .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Jeej, jasne, ale Tvoje hodnotenie razby.

0 0

Razba excelentná. Je tam tá “nehoda” s puncom a znakom MK …ale keď sa nedá tak sa nedá, napriek tomu je to krása . Ako som písal teším sa hlavne na 20 korunu 1918 .Pokiaľ sa vydarí ako toto dielo tak to bude paráda .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Tak to je skvelá správa.

0 0

Trocha detailu v denním světle.

0 0

A už sa s ním obchoduje i na aukre.

Editováno: 27.7.2016 10:12

0 0

Uvidíme jak dopadne. Ale 200 kusů je relativně dobrý náklad. Navíc se jedná o dukát FJI RU a ještě k tomu Kremincký :-)

0 0

to su hned na zaciatok extremy: http://aukro.cz/…0650400.html

druha stovka padne z Kremnice za 1 den :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3528

Často krát sa podarí v prvej vlne dosiahnuť veľmi prekvapivú cenu (tak niekto možno skúša), ale zas, v tomto prípade, kto vie…
Iste to nebude, resp. nepôjde do predaja ani zďaleka celá stovka. Predpokladám, že už je veľká časť objednaná…

0 0

Takže ako informoval “Jarchar” v inom fore na tejto stránke (příspevok č. 3683) 20 koruna 1918KB je už na svete a predáva sa v súkromnom obchode. Uvidíme či a kedy bude v ponuke na www.mint.sk .

Editováno: 11.8.2016 08:49

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3685

Zaiste zaujímavá informácia. Viem zodpovedne, že už minulý týždeň sa nejaké tieto 20 koruny live vyskytovali na Morave. Tiež mám info, že odberatelia ktorí si v mincovni zakúpili repliku uhorského dukátu 1881 aktuálne dostávajú možnosť si kúpiť rovnaké množstvo (teda jeden či dva kusy) aj 20 koruny. Túto informáciu ale zatiaľ neviem potvrdiť. Takže by nepochybne bolo vítané vedieť, či vôbec a ak tak kedy, pôjdu nejaké kusy aj do e-shopu mincovne.

0 0

Na stránke MINT-u dňom nocou čakám, otváram , zatváram , 20-tku hľadám.
Nič sa tu nedeje, žiaden záblesk nádeje .
Vraj ešte striebro sa chystá,
počkať treba , nádej je istá .

Editováno: 11.8.2016 15:31

0 0

Ty kokso, tak ty si iný básnik :-)

0 0

Jsem velmi rád, že se mi poštěstilo jednu sehnat a už se bude vyjímat ve sbírce :-).
Nevíte zda Kremince plánuje vydat pak na všechny tři (včetně stříbrného půltolaru) společnou etuji nebo se musí vyrobit na objednávku soukromě?

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3700

O tom som zatiaľ nepočul, ale ak bude záujem, iste sa nad tým v mincovni zamyslia. Vedel by som si predstaviť elegantnú etue napríklad s erbom Františka Jozefa a Karola I. pre všetky tri mince, hmmm, to by bola parádička. No ale iste, dá sa aj súkromne vyrobiť, no originál by bol originál :-)

0 0

Alebo

0 0

Prípadne takýto motív. Je to z pohľadnice s erbmi Rakúsko – Uhorska a jeho krajín z roku 1895. Tam všade mena platila.

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3701

Korlen napsal:

O tom som zatiaľ nepočul, ale ak bude záujem, iste sa nad tým v mincovni zamyslia. Vedel by som si predstaviť elegantnú etue napríklad s erbom Františka Jozefa a Karola I. pre všetky tri mince, hmmm, to by bola parádička. No ale iste, dá sa aj súkromne vyrobiť, no originál by bol originál :-)

Túto už mám na jednom obale . A asi treba počkať ako " zmastia" aj tretiu repliku lebo dávať v pôvodných bublinách vedľa seba do kazety 1 D 1881 a 20 korunu 1918 by bolo ako sa zraziť s koňom.

Editováno: 11.8.2016 19:22

0 0

No veď sparky daj. Ty si excelentný návrhár a architekt príslušenstva, navyše, ako zbadal aj halabala, so sklonmi k poézii. Takže najpovolanejší :-)

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3704

sparky napsal:

Korlen napsal:

Túto už mám na jednom obale . A asi treba počkať ako " zmastia" aj tretiu repliku lebo dávať v pôvodných bublinách vedľa seba do kazety 1 D 1881 a 20 korunu 1918 by bolo ako sa zraziť s koňom.

Nemusela by to byť až taká tragédia, kedže ide o jednu edíciu (tak to aspoň prezentuje mincovňa) a jedná sa všetko o vzácne mince R-U. Samozrejme ale možno úprimnejšie a menej rušivé by bolo spoločnú etui na 1/2 toliar a dukát a zas zvlášť etui na Karolovu 20 koronu. Len vizuál by sa mohol uspôsobiť tak, aby bolo vidieť že patria k sebe ako súrodenci :-)

0 0

Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3706

Keď to bude pokope začne výberové konanie .

0 0

Re: Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3707

Chcem byť tiež v poradovníku

Editováno: 11.8.2016 20:11

MEMENTO MORI CARPE DIEM

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3686

Korlen napsal:

Tiež mám info, že odberatelia ktorí si v mincovni zakúpili repliku uhorského dukátu 1881 aktuálne dostávajú možnosť si kúpiť rovnaké množstvo (teda jeden či dva kusy) aj 20 koruny.

Pokiaľ je toto pravda tak na mňa najskôr zabudli :(

0 0

Odpoveď na príspevok č. 3715

Myslím, že nič nepokazíš tým, keď sa pripomenieš a opýtaš. Pretože mám z ďaľšej strany potvrdené, že tí ktorí si kúpili dukát 1881 majú možnosť si odkúpiť aj 20 korunu. Je dovolenkové obdobie a tak sa možno veci riešia komplikovanejšie.

0 0

Odpoveď na príspevok č. 3715

trobo napsal:

Korlen napsal:

Tiež mám info, že odberatelia ktorí si v mincovni zakúpili repliku uhorského dukátu 1881 aktuálne dostávajú možnosť si kúpiť rovnaké množstvo (teda jeden či dva kusy) aj 20 koruny.

Mám už potvrdené z viacerých zdrojov, že tí, ktorí si v mincovni zakúpili dukát (ty) 1881, mali možnosť si objednať aj Karolovu 20 korunu. Vraj sa to bude vzťahovať aj na tretiu razbu z edície – repliku 1/2 toliaru 1853. Len neviem, resp. nepodarilo sa mi zatiaľ zistiť, či nejaké kusy 20 korún pôjdu aj do otvorenej ponuky, keďže sa zdá že záujem je, a je ich o 50 kusov menej ako ostatných dvoch razieb. Teda ak sa musia uspokojiť pravidelní odberatelia a teraz aj tí ktorí si zakúpili dukát 1881, vyzerá to skôr nepravdepodobne.

0 0

Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3756

Korlen napsal:

trobo napsal:

Korlen napsal:

Mám už potvrdené z viacerých zdrojov, že tí, ktorí si v mincovni zakúpili dukát (ty) 1881, mali možnosť si objednať aj Karolovu 20 korunu. Vraj sa to bude vzťahovať aj na tretiu razbu z edície – repliku 1/2 toliaru 1853. Len neviem, resp. nepodarilo sa mi zatiaľ zistiť, či nejaké kusy 20 korún pôjdu aj do otvorenej ponuky, keďže sa zdá že záujem je, a je ich o 50 kusov menej ako ostatných dvoch razieb. Teda ak sa musia uspokojiť pravidelní odberatelia a teraz aj tí ktorí si zakúpili dukát 1881, vyzerá to skôr nepravdepodobne.

1881 som si kupil ,razba pekna. Zvysne 2 mam zajednane tak by mohli byt aj dodane dufam. 20 korunu by som moc na volny predaj netipoval …

0 0

Re: Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3757

Áno, dá sa povedať, že razba repliky vzácneho posledného uhorského dukátu FJ I. 1881 je vydarená. Ak zvážime, že mincovňa nemala k dispozícii pôvodné náradie, je treba vyjadriť uznanie za pácu ľuďom v mincovni ktorí sa tvorby zúčastnili. Zostáva len dúfať, že takto bude možné pochváliť aj zostávajúce dve razby, najmä Karolovu 20 korunu, ktorú nikdy nikto z nás v originále vlastniť nebude.
A, ako som už naznačil, tiež by som voľný predaj veľmi netipoval.

Editováno: 17.8.2016 15:56
0 0

Dukatik mal aj normalnu cenu 225 e je v pohode ak zoberieme kov, tu uz aj stat zobral dph, bublinu,krasnu škatulku :-) praca… Novorazba 1870 dukatika madarska v aukciach robi 800 € +℅…

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 771 )

Partneri

Reklama