Dnes je sobota 3.5.2025 - 0:49:17 18 užívateľov online - neprihlásený

Repliky - oficiálne (kremnické) a tie iné

Finito?

0 0

Info z mincovne : fyzický budú až začiatkom septembra :)

0 0

A vraj sa dali objednať iba po jednom kuse na zákazníka. Zaujímavý vývoj.

0 0

Zaujimavy vyvoj pride ha ha

0 0

Ale ktorým smerom ? :(

0 0

Pri skutočne ústretovej a príjemnej cene sa dá očakávať vývoj iba pozitívnym smerom. Je myslím podstatné koľko kusov sa už nakupovalo s úmyslom ďaľšieho obchodu, teda koľko sa ich opätovne ocitne na trhu. Potom bude rozhodujúci záujem a počet konečných užívateľov – zberateľov a investorov (pokiaľ usúdia že táto razba by mohla byť aj čiste investične zaujímavá) pre budúci vývoj ceny. Ak bude počet konečných užívateľov väčší ako počet kusov v ponuke, vývoj je jasný, ak naopak, cena veľmi neporastie. Na druhej strane, ak cena neporastie, nebude veľa dôvodov na vracanie replík na trh, čo zas pri nadobúdacej cene nebude až taká tragédia. A posledný aspekt čo ma momentálne napadá je, že zberatelia budú tieto tri razby pokladať za jednu edíciu (ako ju aj prezentuje MK) a logicky zväčša budú chcieť mať všetky tri kúsky. Teda jedna potiahne druhú. Z tohoto pohľadu by mala byť najatraktívnejšia Karolova 20 koruna, ktorej je o 50 kusov menej ako ostatných dvoch. Teda za predpokladu, že razba bude tak kvalitná ako pri dukáte 1881…

Editováno: 22.8.2016 11:58
0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3873

Marian 777 napsal:

Ale ktorým smerom ? :(

Pan kolega je srandista ;-)

0 0

To nie – ale bolo už veľa takých : začiatkom boom a potom už len dole.........­........

0 0

Pragmaticky by som povedal , že pri mužskom rode je dobré keď to ide hore a pri ženskom rode keď to ide dole. Samozrejme kozy som nemyslel.

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3876

Marianko je aj srandista, ale zodpovedný :-)
Tu je výhoda, že “dole” to v tomto prípade nemá veľmi kam ísť. Osobne by som sa pridal na stranu umiernených optimistov :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3877

sparky napsal:

Pragmaticky by som povedal , že pri mužskom rode je dobré keď to ide hore a pri ženskom rode keď to ide dole. Samozrejme kozy som nemyslel.

No tak to si moc pragmaticky nevyriešil a nevyveštil. Dukát je “ten” a repliká “tá” :-)

0 0

Vklad v banke v sume 225 € spravi po zdaneni urok cca 1,5 € rocne…

0 0

Ja viem ale ako vraví klasik : všetko chce čas............

0 0

Viete aky je rozdiel medzi optimistom a pesimistom ? Pesimista povie zas sa mi nechce postavit… A optimista povie ako krasne mi visí…

Editováno: 22.8.2016 12:14
0 0

Hovorí sa aj, že pesimista je dobre informovaný optimista :-) Je ale fakt, že v tomto prípade je k pesimizmu málo dôvodov :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3877

sparky napsal:

Paráda, veľmi pekne formulované. A zase som sa zasmial. Sparky, Sparky, ty si expert .-))).

0 0

Dnes som mal možnosť vidieť naživo a pozrieť si i pod lupou 20 Korún KB 1918.
Podľa môjho laického názoru, je to skutočne veľmi pekná razba.

Si vis pacem, para bellum. Acta non verba.

0 0

aj ja chcem a nie len pozerať :)

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3912

trobo napsal:

Dnes som mal možnosť vidieť naživo a pozrieť si i pod lupou 20 Korún KB 1918.
Podľa môjho laického názoru, je to skutočne veľmi pekná razba.

To je veľmi pozitívna správa.

0 0

Sparky, ďaľšia skriňa prekvapila :-)
Spolkový dvojtoliar Na dokončenie stavby južnej dráhy (Viedeň – Terst) 1857 novorazba v rýdzosti Ag 999

0 0

A Kutnohorský dvojzlatník 1887, Kolářský 1974

0 0

No a ešte tri novorazby 5 krún FJ I.

0 0

Tá posledná sa mi zdá povedomá

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3938

Dobre je ti povedomá, na pamiatku som si ju nechal (aj keď naopak a hore nohami) v pôvodnom, teda nadobúdacom obale :-)

0 0

A tu je Karol I. z roku 1918/2016

0 0

Kde ho predávajú za tú cenu????

0 0

Podľa mojich informácii to je emisná cena v Kremnici.

0 0

Hm a mne to stale nechodi cakam cakam a nic. Vyzera to pekne. Uvidime este pol toliar 1853 B tu som aj dost zvedavy na cenu.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3942

trobo napsal:

Podľa mojich informácii to je emisná cena v Kremnici.

No ale tú cenu budú mať len tí, ktorí si zavčasu objednali a kúpili aj dukát 1881, tí dostanú jeden alebo dva kusy (podľa toho koľko kupovali dukátov) za emisnú cenu. A tým, že je 20 korún o 50 ks menej ako dukátov či 1/2 toliarov, už tam asi bude tlačenica. Pravdepodobne bude chcieť každý kompletnú trojičku z edície a teda, nedá sa asi moc očakávať, že by bolo niečo aj na voľný predaj. Tam asi mieril sparky.

0 0

A skoro aj trafil . Lebo zatiaľ mincovňa na stránkach nič neponúka a pri dorazbe má byť šrumec lebo ešte nie sú vydodané všetky objednávky.

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 771 )

Partneri

Reklama